h

Partijraad draagt Emile Roemer voor als lijsttrekker.

13 maart 2010

Partijraad draagt Emile Roemer voor als lijsttrekker.

SP Landgraaf Emile Roemer De Partijraad van de SP heeft vandaag Emile Roemer als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen voorgedragen. Roemer werd unaniem voorgedragen door de Partijraad die bestaat uit alle afdelingsvoorzitters en het Partijbestuur. Roemer: “Hier staat een trots man, maar ook met man met een dubbel gevoel. Laten we hier vandaag samen één afspraak maken voor de komende tijd. Wij gaan Agnes niet teleurstellen.”

Het was een drukbezochte Partijraad waar Jan Marijnissen terugblikte op de gemeenteraadsverkiezingen. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat het verlies niet te verklaren is door overstappers naar de PVV. Zijn analyse maakte duidelijk dat wij voornamelijk hebben verloren vanwege thuisblijvers. Diverse keren was in de aansluitende discussie het woord massalijn weer te horen.

Een DVD met beelden van Agnes Kant deed de zaal langdurig applaudisseren voor deze kanjer. Een applaus waar geen einde aan leek te komen. Een eerbetoon van een partijraad die afscheid nam van iemand waarvan zij geen afscheid had willen nemen.

SP Landgraaf, Ronald van Raak Ronald van Raak gaf een voorschot op het verkiezingsprogramma dat in de maak is. Het mag duidelijk zijn dat diegene die de financiële crisis veroorzaakt hebben van de SP ook de rekening gaan krijgen. Een ander belangrijk punt wordt dat we in crisistijd mensen zekerheden moeten bieden en de publieke sector moeten beschermen. Ook zullen we perspectief bieden door te investeren in een beter Nederland.

Emile Roemer keek in zijn toespraak vooruit naar de kabinetformatie na de verkiezingen van 9 juni a.s. Hij wil het dan niet hebben over breekpunten maar over maakpunten. Tegen de nieuwe lijsttrekker van de PvdA stelde hij voor te niet te kiezen van retrobeleid van rechts maar voor het lef van links. De beste manier om de PvdA naar links te laten kijken is door een stem op de SP.

SP Landgraaf Emile Roemer, foto Anke van Hest

U bent hier