h

donatie aan voedselbank

26 februari 2010

donatie aan voedselbank

SP Landgraaf Voedselbank
Tijdens de carnavalsoptocht in Schaesberg wist onze “Spass Partij” in de categorie kleine groepen, de derde prijs in de wacht te slepen. Zie het bericht op deze site van 17 februari. De vier onafhankelijke juryleden beoordeelden de deelnemers op originaliteit, uitstraling en afwerking. Origineel waren we zeker in de pakjes naar eigen ontwerp (zie foto einde bericht).
Deze derde prijs was goed voor een bedrag van € 35,=. Direct nadat we hoorden dat we deze prijs hadden gewonnen hebben we besloten deze niet zelf te houden maar te schenken aan De Voedselbank.

Vanmiddag zijn fractievoorzitter Jeanny Berg en voorzitter/raadslid Ben Rewinkel naar het distributiecentrum getogen om het geld aan Harrie Verweij te overhandigen.

SP Landgraaf tomatenpakjeWaarom wij als vanzelfsprekend voor De Voedselbank kozen? Onderstaande tekst uit ons verkiezingsprogramma maakt het duidelijk.

Voedselbanken horen niet nodig te zijn binnen onze gemeente. Nu deze door het particulier initiatief toch in het leven worden geroepen, omdat onze voorzieningen te kort schieten, dan moet zo snel mogelijk met deze instanties in overleg worden getreden om dit initiatief in eerste instantie te ondersteunen en vervolgens door het leveren van aanvullende adequate ondersteuning te voorkomen, dat dit tot een structurele noodzaak blijft.

Voedselbank Limburg Zuid voedt en kleedt nu wekelijks ruim 425 gezinnen in Zuid-Limburg en is daarmee de grootste voedselbank in Limburg. Er staan nog meer dan 200 gezinnen op de wachtlijst die hulp nodig hebben. Wachtlijsten voor voedselbanken vinden wij een schandaal, dat in een rijk land als het onze volstrekt niet past.

Bij de noodgedwongen verhuizing van 3 jaar geleden is de huurprijs van het distributiecentrum in Landgraaf omhoog gegaan van 700 naar 2600 per maand. Dit moet wat ons betreft ongedaan gemaakt worden. De gemeente zou actief moeten zoeken naar een mogelijkheid de Voedselbank gratis ergens te vestigen, zodat giften niet ten goede komen aan de huur, maar aan de mensen waar ze voor bedoeld zijn.

U bent hier