h

SP ondersteunt bewoners met enquête over verkeersveiligheid

19 januari 2010

SP ondersteunt bewoners met enquête over verkeersveiligheid

bewonerscommissie Altitudo en SP-ers
De SP afdeling Landgraaf heeft de bewonerscommissie Altitudo ondersteund met een enquete over de verkeersveiligheid in hun buurt. De commissie maakte zich al enige tijd zorgen over de verkeerssituatie rondom basisschool Gravenrode en Zorgcentrum de Dr. Calshof. Om te weten te komen of de rest van de buurtbewoners deze zorgen deelt heeft de bewonerscommissie maandagavond een enquête gehouden. Onze afdeling is blij dat wij hier ons steentje aan hebben kunnen bijdragen.

Directe aanleiding voor de enquête zijn een aantal (bijna) incidenten. Sinds de tijdelijke wegen ter hoogte van de Einsteinstraat en de Jacques Schreursstraat afgesloten zijn, heeft de bewonerscommissie ervaren dat de enige ontsluitingsweg voor alle woningen gelegen aan Achter den Winkel en Onderste Scheydt zo smal is dat twee voertuigen elkaar nauwelijks kunnen passeren. Bij een mogelijk ongeval zou dit betekenen dat niemand meer het gebied in of uit kan, inclusief hulpdiensten. Daarnaast speelt de zorg mee dat er veel verkeer langs de school en het zorgcentrum gaat. Het is de wens van de bewonerscommissie Altitudo dat er nog een ontsluitingsweg komt ter hoogte van de Einsteinstraat om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De respons onder de buurtbewoners was groot. Er waren ongeveer 120 formulieren verspreid. Na het ophalen zijn er inmiddels ongeveer 80 formulieren ingeleverd. Dit betekent dat 2/3 van de bewoners al heeft gereageerd wat een hoog percentage is. De komende periode zullen de resultaten worden verwerkt en de meningen van de bewoners gebundeld. Het wordt dan duidelijk of er conclusies kunnen worden getrokken uit deze informatie.

Op de foto ziet u een enthousiast team van de leden van de bewonerscommissie en een aantal SP'ers. De SP is blij te hebben kunnen meehelpen aan het slagen van de enquête, maar wil benadrukken dat deze enquête een initiatief is van de bewonerscommissie Altitudo.

U bent hier