h

minima en extra kosten energie

9 januari 2010

minima en extra kosten energie


In een winter zoals we nu hebben kunnen we ons allemaal opmaken voor een energierekening die hoger zal uitvallen. Hoeveel hoger is afhankelijk van de woonsituatie en kan oplopen van € 40 tot € 99,-. Dit zijn bedragen die er inhakken voor mensen die met een minimum inkomen moeten rondkomen. Balkenende verklaarde vrijdag op een persconferentie dat hij geen voorstander is voor een landelijke maatregel. Daarom vraagt de SP de gemeente Landgraaf te onderzoeken of er voor de echte minima geld vrijgemaakt kan worden om hen te compenseren.


Landgraaf, 09 januari 2010
Betreft: vragen art. 41, compensatie energiekosten

Geacht College,

Deze winter is strenger dan wij de laatste jaren gewend zijn. U hebt in de media kunnen vernemen dat een gezin afhankelijk van de woonsituatie bijna € 40.- tot wel € 99.- meer zal moeten betalen aan de gasrekening.

Voor mensen die op het minimum van een bijstandsuitkering zitten is dit een forse extra uitgave. Daarom vragen wij u te onderzoeken of er middelen vrijgemaakt kunnen worden, voor de mensen die op of onder de 110% norm van de bijstand zitten, om hen voor extra energiekosten te compenseren.

Bij voorbaat dank voor uw inspanning

SP Fractie
Jeanny Berg-Lamers
Ben Rewinkel

U bent hier