h

Kandidaat van de week: Rob Hamers

4 januari 2010

Kandidaat van de week: Rob Hamers

Rob Hamers
Rob Hamers is al enkele jaren betrokken bij de SP. Hij ondersteunde zowel de raadsfractie in de afgelopen periode een aantal malen en was betrokken bij diverse acties. Een voorbeeld was de actie die SP voerde om ervoor te zorgen dat het AZL-geld terugvloeide naar de oud-mijnwerkers.

Rob studeerde sociale wetenschappen en is tegenwoordig is hij werkzaam als zelfstandige in de alternatieve gezondheidszorg. Vanuit deze achtergrond volgt hij de politiek op de voet en schrijft zijn mening hierover met enige regelmaat op in de opiniepagina van de krant. Vooral de bonuscultuur en geldverspilling door dure prestigeprojecten zijn vaker onderwerp van zijn bijdrages.

Maar het is bij Rob niet alleen gebleven bij het schrijven in de krant. Onlangs heeft hij een boek geschreven over de Bokkerijders. Dit om de mensen in Zuid-Limburg in aanraking te laten komen met hun eigen cultuurhistorie. Het boek laat zien hoe de mensen in armoede leefden en gebukt gingen onder diverse hongersnoden. Om te overleven stalen de bokkerijders dan van de rijke boeren, die leefde in weelde en overvloed. Justitie reageerde hierop met harde hand en mensen werden gedwongen tot het afleggen van bekentenissen voor dingen die ze niet hadden gedaan. Zo werd de dreiging die van de Bokkerijders uitging flink uitvergroot en onschuldigen vervolgd.

U bent hier