h

SP doet in 109 gemeenten mee aan de raadsverkiezingen

14 november 2009

SP doet in 109 gemeenten mee aan de raadsverkiezingen

Dat is de uitkomst van de partijraad die vandaag in Amersfoort is gehouden. In 2006 deed de partij mee in 98 steden. De partij gaat campagne voeren met de slogans: Jij SP; Ik SP; Wij SP. Partijvoorzitter Jan Marijnissen: "Wij stellen de mens en zijn keuze centraal. Daarom spreken we de mensen persoonlijk aan. Met 'Wij' benadrukken we het gemeenschapsgevoel dat we willen bevorderen."

102 afdelingen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. In de vijf herindelingsgemeenten die aanstaande woensdag naar de stembus gaan is de SP aanwezig, net als volgend jaar in twee gemeenten bij soortgelijke verkiezingen.
Daarnaast zijn nog eens 8 gemeenten die uitstel hebben gekregen. Zij zullen nog moeten aantonen dat zij organisatorisch en bestuurlijk in orde zijn voordat zij aan de verkiezingen mogen meedoen.


Om op tijd in Amersfoort te zijn moet je vroeg vertrekken.

U bent hier