h

SP wast ramen provinciehuis

30 oktober 2009

SP wast ramen provinciehuis


Vanochtend hebben 30 actievoerders van de SP, met uiteraard een stevige afvaardiging uit Landgraaf, de ramen van het provinciehuis in Maastricht gewassen. De actie was een ludiek protest tegen de manier waarop het provinciebestuur omgaat met voorstellen van de oppositie.

“Door de ramen van het provinciehuis te wassen geven we Gedeputeerde Staten weer een frisse blik op werkelijkheid.” Aldus fractievoorzitter Thijs Coppus. “De verhoudingen tussen coalitie en oppositie zijn er de afgelopen maanden niet beter op geworden. Begin deze maand bestempelden Gedeputeerde Staten de houding van de oppositie als 'sabotage', een dieptepunt in de provinciale politiek. Misschien kan de SP op deze manier de troebele blik van GS op de werkelijkheid verhelderen. Daarom hebben we de ramen gewassen.”

U bent hier