h

'65 blijft 65' actie in Landgraaf van start

29 augustus 2009

'65 blijft 65' actie in Landgraaf van start


De landelijke actie ’65 blijft 65’ is ook in Landgraaf van start gegaan. Vanmiddag stonden we met onze caravan en stehtisch op het Raadhuisplein. Handtekeningen verzamelen was eenvoudig. Bijna iedereen wist al na een halve zin waarover het ging. Als deze regering zich eens onder de mensen zou begeven zouden ze weten dat voor de verhoging van de AOW leeftijd naar 67 geen draagvlak is. Niet bij jongeren, niet bij mensen van middelbare leeftijd maar zeker ook niet bij mensen die nu al een AOW ontvangen. Eén oudere mevrouw (59 jaar) melde zich per direct aan als nieuw lid.
We laten het in Landgraaf uiteraard niet bij deze ene actie.

De komende weken zullen we ook op de markten van de wijken Schaesberg (04-09) en Ubach over Worms (18-09) handtekeningen gaan verzamelen. Verder zullen we handtekeningenlijsten gaan neerleggen (en ophalen) in diverse openbare gebouwen.
Onze leden krijgen in het inlegvel van de Tribune een A3 poster om achter het raam te plaatsen en een stikker voor op de auto. Ook richting het gemeentebestuur hebben we een idee, maar daarover op deze site binnenkort meer.

We hebben vanmiddag met veel mensen gesprekken gevoerd, kort en lang. Het is een onderwerp wat bij veel mensen leeft. Duidelijk is dat bijna iedereen het een bezopen idee vind om de AOW leeftijd op te hogen. Argumenten om het niet te doen hebben de mensen te over. Onze folder die verder uitlag ove het SP standpunt geeft vonden velen zelfs niet nodig. Het is duidelijk; in Landgraaf is nauwelijks daagvlak voor een dergelijke maatregel

U bent hier