h

MiniUniversiteit Europa

10 mei 2009

MiniUniversiteit Europa

Van vrijdagmiddag 17.00uur tot zondagmiddag 12.30uur zijn onze fractievoorzitter en afdelingsvoorzitter naar de MiniUniversiteit Europa geweest. Plaats van handeling, Doorn (midden in de bossen van de Utrechtse heuvelrug) geweest. Het waren zeer leerzame, maar ook vermoeiende dagen.
Hoogtepunt van de vrijdag waren de gesprekken met onze lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Mr. Dr. Dennis de Jong en fractievoorzitter Eerste Kamer Tiny Kox.

De zaterdag kregen we uitgebreid de geschiedenis, het heden en de toekomst voorgeschoteld door Alexander van Steenderen fractiemedewerker van Harrie van Bommel.


Het tweede gedeelte van de zaterdag mochten we genieten van Prof. Dr. Paul Peters, wetenschapper van naam en faam. Hij is nu lid van de Eerste Kamerlid voor de SP, en belast met Europese zaken. Hij heeft in het verleden voor de Europese Commissie gewerkt, stond aan de basis van verschillende voorschriften en weet als geen ander hoe “Brussel” van binnenuit werkt. Daarnaast is Paul een begenadigd spreker die ons allen heeft weten te boeien.

Het derde gedeelte van de zaterdag werden we door Erik Wesselius, lobbywaakhond van CEO (Corporate Europe Observatory) ingewijd in de lobbybusiness van tussen de 15 en 20.000 lobyisten in Europa. Wat duidelijk werd is een ontluisterend beeld hoe de “democratie” van Europa werkt.

Zondag waren en workshops en kregen we van onze opperwebmaster Herman Beekers informatie over het campagne voeren op de afdelingswebsite.

foto Joop Caris

U bent hier