h

Rotte plek wordt aangepakt!

21 april 2009

Rotte plek wordt aangepakt!


In een brief aan de bewoners van de wijk Achter den Winkel laat woonmaatschappij Hestia weten dat zij te maken hebben met een tegenvallende verkoop van woningen in het gebied. Dit betekent dat er voorlopig niet wordt gestart met de bouw van de resterende woningen in de omgeving van de Einsteinstraat. Maar Hestia blijft niet stil zitten. Projectleider Ton Bus laat weten dat, nadat de werkzaamheden aan de in nog aanbouw zijnde woningen zijn afgerond, het braakliggende terrein zal worden opgeschoond en er gras wordt ingezaaid. Een wens van de SP gaat in vervulling!

De SP fractie heeft in 2006 het initiatief genomen om rotte plekken als deze aan te pakken. Een van onze voorstellen was om tijdelijk een nieuwe bestemming geven aan panden of gebieden zo lang de bouw nog niet van start gaat. Dit kan al vrij eenvoudig door het inzaaien van een grasveld of het maken van een tijdelijke parkeerplaats.

Een leefbare buurt is een relatief begrip. Maar een niet-leefbare buurt is voor iedereen zichtbaar. Dichtgetimmerde ramen, kapotte ruiten, verlaten tankstations en braakliggende terreinen zorgen voor een verloederd beeld van de buurt. Een verkeerd beeld van een levendige buurt met gezellige mensen. Landgraaf heeft te veel van dit soort rotte plekken. Dat is gewoon zonde! Wij zijn dan ook blij met de mededeling van Hestia dat zij tijdelijk het terrein gaan opschonen en gras gaan inzaaien. Het is weer een rotte plek minder!

U bent hier