h

Windturbines in Abdissenbosch veroorzaken storm.

18 februari 2009

Windturbines in Abdissenbosch veroorzaken storm.


Tijdens de RaadsInformatieAvond (RIA) werd het idee voorgesteld om drie grote windturbines op het voormalige stort in Abdissenbosch te plaatsen. Het plan was voorzien met projectiefoto’s op schaal en deskundigen gaven op veel vragen van de raadsleden antwoord. Toch werd er iets aan deze avond, gemist, namelijk de omwonenden.

De dagen daarna waren reacties van omwonenden in kranten te lezen. Ook de provinciale T.V. zender weidde er een rapportage aan. De verzameling reacties was voornamelijk afwijzend. Horizonvervuiling, slagschaduw en geluid waren de meeste kritische angsten.

Nu was het zo dat ook de raadsleden deze vragen over horizonververvuiling, slagschaduw en geluid hadden.Deze maar ook vele andere vragen werden voor een deel naar tevredenstellend beantwoord. Kennelijk is er iets mis gegaan in de communicatie met de burgers.

In het coalitieconvenant is afgesproken dat er hoorzittingen, wijkbezoeken en vergaderen op locatie mogelijkheden zijn om de communicatie met de burgers te vergroten. Dit in gedachte zou het zonder meer de moeite waard zijn geweest deze RIA niet in het gemeentehuis te houden maar (voor de eerste keer!) op locatie. Bijvoorbeeld in de Residentie.

Het is zonder meer voor te stellen dat als de inwoners van Abdissenbosch direct kennis hadden kunnen nemen van de argumenten van de deskundigen, dat de storm aan reacties veel minder zou zijn. Aldus een gemiste kans.

U bent hier