h

Landgraaf verwijdert onkruid milieubewust.

17 februari 2009

Landgraaf verwijdert onkruid milieubewust.


Deze kop in het Limburgs Dagblad van 16 februari. Een trotse wethouder Janssen aan het woord. In het artikel wordt echter met geen woord gerept over het gegeven dat deze wethouder uitvoering aan een motie geeft die de heer Ancion van GroenLinks met veel verve door de gemeenteraad heeft geloosd.

Ere wie ere toekomt. Ton Ancion heeft een stevig robbertje moeten debatteren met de voorstanders van het chemisch bestrijden van het onkruid. Hij heeft eerst deze strijd gewonnen, en nu geeft de evaluatie hem wederom gelijk. Ere wie ere toekomst. Wethouder Janssen en zijn diensten hebben met enthousiasme uitvoering aan de motie gegeven.

Als alles gaat zoals verwacht dan is Landgraaf de eerste gemeente in de regio waar geen chemische onkruidbestrijding wordt toegepast. Daarnaast is gebleken dat een gecombineerde, niet chemische, aanpak ook nog eens tot een mooier straatbeeld leidt.
En wat het prijsvergelijk betreft. Dat is niet te maken. Met chemische bestrijding werd enkel het troitoir gedaan. Nu worden ook de goten en parkeerplaatsen aagepakt. Een aangezien het ok nog een vaker per jaar kan, wordt het straatbeeld van Landgraaf er in zijn geheel beter op.

U bent hier