h

Agnes Kant wint Fakkelprijs 2008

15 januari 2009

Agnes Kant wint Fakkelprijs 2008


SP-fractievoorzitter Agnes Kant heeft donderdag van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en zijn 150 lidorganisaties de Fakkelprijs 2008 gekregen. Dat gebeurde in stadion Galgenwaard. Zij heeft zich aldus de raad bijzonder ingezet voor mensen met een handicap of chronische ziekte

De Fakkelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een landelijke politicus, een lokaal politicus, een lokaal ambtenaar en een onderneming die de belangen van chronisch zieken en gehandicapten het best hebben behartigd. De CG-Raad hoopt dat met de uitreiking van de Fakkels het vuur en de inzet van deze mensen zich verder verspreidt. Ook wethouder Jan Lamers van Venlo, het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer en een ambtenaar van de gemeente Ridderkerk vielen in de prijzen.

Kant behartigt - aldus de jury - in de Tweede Kamer bij uitstek de belangen van de achterban van de CG-Raad. Wethouder Lamers steekt volgens de raad zijn nek uit om de gehandicapten in zijn gemeente voorzieningen te bieden die overeenkomen met uitgangspunten van de Verenigde Naties. Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer heeft zich ingezet voor het toegankelijk maken van het betalingsverkeer voor mensen die slecht zien of blind zijn. Ambtenaar Zeldenrust van de gemeente Ridderkerk heeft een lans gebroken voor een betere positie voor gehandicapten in haar gemeente.

U bent hier