h

Thijs Coppus uit Horst nieuwe voorzitter SP-fractie in Provinciale Staten van Limburg

8 juli 2008

Thijs Coppus uit Horst nieuwe voorzitter SP-fractie in Provinciale Staten van Limburg

Thijs Coppus De fractie van de SP in Provinciale Staten heeft Thijs Coppus uit Horst tot haar nieuwe fractievoorzitter gekozen. Coppus is de opvolger van Edwin Bus, die te kennen heeft gegeven een stapje terug te willen doen. Thijs Coppus neemt op 15 september het fractievoorzitterschap over van Edwin Bus, die aan zal blijven als Statenlid en de functie van fractiesecretaris zal gaan bekleden. Daan Prevoo blijft vice-voorzitter van de SP Statenfractie.

De felicitatie aan Thijs van de afdeling Landgraaf luidde:

Eerst neemt Jan afstand van zijn fractievoorzitterschap, daarna Edwin.
Beiden worden opgevolgd door eveneens kanjers.
We wensen je bijzonder veel succes met je nieuwe taak voor de partij
We hopen veel van je Statenfractie te horen
.

Edwin Bus nam een jaar geleden, na het vertrek van Felix van Ballegooij het fractievoorzitterschap op zich. “Ik heb me toen voorgenomen om deze taak op me te nemen totdat een nieuwkomer in de fractie er klaar voor zou zijn. Dat moment is nu gekomen”, aldus Edwin Bus. In totaal is Bus 6 jaar fractievoorzitter voor de SP in Provinciale Staten geweest.

Thijs Coppus heeft ‘ongelofelijk veel zin’ in zijn nieuwe rol in de fractie. “Vorig jaar is de Limburgse Statenfractie enorm gegroeid, dit betekende nogal wat voor de SP en voor de fractie. Het afgelopen jaar hebben onze Statenleden veel tijd geïnvesteerd in het opbouwen van kennis en ervaring. We gaan na de zomer de druk op Gedeputeerde Staten flink opvoeren”, aldus Coppus.

Volgens Coppus is stevige oppositie hard nodig: “Dit college van Gedeputeerde Staten belooft erg veel, maar maakt weinig waar. Limburg heeft geen behoefte aan luchtfietserij, maar fatsoenlijk en goedkoop openbaar vervoer, meer steun voor kleine ondernemers, goede jeugdzorg zonder wachtlijsten en een eerlijke kans voor de Limburgse boeren die worden bedreigd door de komst van megastallen. De komende tijd gaat de Statenfractie van de SP, samen met onze leden in de provincie en samen met de Limburgers, knokken voor haalbare alternatieven voor een beter Limburg.”

U bent hier