h

Moties over Awacs verworpen in Tweede kamer

18 juni 2008

Moties over Awacs verworpen in Tweede kamer

AWACS
De Tweede Kamer heeft drie moties over de Awacs-basis in het Duitse Geilenkirchen verworpen. Een motie van de Partij voor de Vrijheid om vanaf 1 januari geen vluchten meer toe te staan boven Nederlands grondgebied vanwege de geluidsoverlast in Onderbanken en Brunssum, werd alleen gesteund door de SP , GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Dezelfde vier partijen steunden ook de motie om er bij de NAVO op aan te dringen te kijken naar verplaatsing van de basis. De derde verworpen motie, was van de VVD. Daarin werd de regering opgedragen te rapporteren in welke mate het aantal vluchten kan worden gereduceerd.

Dezelfde vier partijen steunden ook de motie om er bij de NAVO op aan te dringen te kijken naar verplaatsing van de basis.
De derde verworpen motie, was van de VVD. Daarin werd de regering opgedragen te rapporteren in welke mate het aantal vluchten kan worden gereduceerd.

Bron: www.l1.nl

Het is maar dat u weet welke partijen links en rechts van mening zijn dat het hoog tijd wordt dat aan de overlast wat gedaan wordt. Opvallende afwezige in dit rijtje is de PvdA. Ik heb Diederik Samsom in het recente verleden nog protesterend in Schinveld gezien, jammer dat hij niet thuis geeft als het er op aankomt.

U bent hier