h

Limburgs parlement, is dit serieus of is het misplaatste folklore.

4 juni 2008

Limburgs parlement, is dit serieus of is het misplaatste folklore.

provinciehuis
Vrijdag 30 mei jl. heeft Provinciale Staten unaniem besloten dat zij in de communicatie naar buiten niet meer Provinciale Staten maar Limburgs Parlement genoemd worden. De SP-fractie is hiermee akkoord gegaan, tot mijn droefenis.

In de carnavalswereld barst het van de (oud)prinsen en de (oud) prinsessen. Ook zijn er heel wat raden (van 11) en narren die dit gezelschap kleur geven. In de wereld van de schutterij heb je koningen en keizers. Kortom, Limburg heeft een traditie van het toebedelen van folkloristische titels en benamingen.

Op provinciaal niveau heeft men er ook een handje van. De Commissaris van de Koningin (CvK) noemen we in Limburg gouverneur (een term uit de oude doos). Het provinciehuis heet gouvernement ( is over nagedacht, maar niet erg lang) en nu gaan we Provinciale Staten het Limburgs Parlement noemen.

Een serieus te nemen politieke macht degradeert zichzelf tot een stuk folklore. Niks mis met folklore, maar het doet aan de democratische tussenlaag van de provincie geen recht.

Zit de gemiddelde Limburger op een Limburgs Parlement te wachten. Ik denk het niet. De gemiddelde Limburger zit volgens mij meer te wachten op een eerlijke verdeling van lasten. Minder folklore, maar meer daden. Geen gezeur, gezeik en vergader maar daadkrachtig optreden. Een politieke partij die niet in structuren denkt maar in creatieve oplossingen. Eh…… de SP

Groet,
Ben

U bent hier