h

Trots op Landgraaf; Pinkpop Classic

12 mei 2008

Trots op Landgraaf; Pinkpop Classic

pinkpop classic
(update 17-05-08 met foto's)
In 2007 werd Pinkpop Classic gehouden als een hommage aan het 25 jarig bestaan van Landgraaf. Na de editie van vandaag kun je spreken van de aanzet tot een nieuwe traditie. De datum voor volgend jaar is ook al bekend, namelijk zaterdag 15 augustus.
Vandaag hebben zo’n 8000 mensen, voornamelijk van middelbare leeftijd, onder een gulle zon, kunnen genieten van top-bands die in het verleden op het grote Pinkpop opgetreden hadden.

De avond voor Pinkpop Classic was Megaland het decor voor de uitvoering van “dark side of the moon” door Roger Waters, het creatieve brein achter het legendarische Pink Floyd.

Pinkpop Classic was evenals verleden jaar gewoon gezellig. Er waren een aantal verbeteringen zoals beschikbaarheid van koffie, donker bier en rosé. Ook was er voor rolstoelers een podium gemaakt en ook nog op een prominente plek, waarvoor lof. Deze toegankelijkheid was prima geregeld. Helaas is de toegankelijkheid voor de smallere beurs nog niet zo goed voor mekaar. Een kaartje aan de kassa koste € 60.-. Beste Jan Smeets, hier valt nog wat te verbeteren.

Eind van deze maand is het grote Pinkpopfestival. Hiervoor zijn nu al 90.000 kaarten verkocht. Als je dan bedenkt dat 23 november verleden jaar er ook nog een goed bezocht piratenfestival was dan zijn al die activiteiten toch wel een reden om trots op Landgraaf te zijn.

Pinkpop Classic (c) Gene Claassen Pinkpop Classic (c) Gene Claassen Pinkpop Classic (c) Gene Claassen Pinkpop Classic (c) Gene Claassen

U bent hier