h

SP ledendag08; Spelen, Krezip en Jan Marijnissen

20 mei 2008

SP ledendag08; Spelen, Krezip en Jan Marijnissen

panorama Lowland-terrein SPELEN08 op zondag 18 mei jl. was de grootste partijpolitieke manifestatie van de laatste decennia en begon voor bijna tienduizend SP'ers, hun familieleden en vrienden rond 10.30 uur met een glas champagne, uitgereikt door de leden van de Tweede Kamerfractie. Het werd een vrolijke drukte rond de ingang van het feestterrein direct naast Walibi World in Biddinghuizen.

Een leger van 5.450 SP'ers heeft het kabinet met een officieel Guinness wereldrecord fluiten opgeroepen de btw niet te verhogen. “Met de btw-verhoging worden de dagelijkse boodschappen nog duurder. Daarom moeten we het kabinet terugfluiten. Nu we met zo veel mensen zijn, moeten ze dat in Den Haag toch horen,” zei SP-Kamerlid Paul Ulenbelt, die het concert inleidde.

De protestactie tegen de BTW-verhoging verdiende een vermelding in het Guinness Book of Records. Nog nooit bliezen zo veel mensen tegelijk op een fluitje. Het fluitconcert was dan ook tot ver in de wijde omtrek te horen.

Javier Guzman

Om 11.30 uur werd de dag ingeleid door cabaretier Javier Guzman, die woensdag nog in een uitverkocht Carré stond en zondag dus voor duizenden vrolijke SP'ers. Ook vond 's ochtends een optreden plaats van de Corona's, die een hele reeks verzoeknummers van het publiek ten gehore brachten - van Queen met uiteraard het nummer "we are the champions" en "rood" van Marco Borsato maar ook K3 tot Jeroen van der Boom.

Corona's

Vanaf 12:15 uur had iedereen vrij toegang tot Walibi World, waar men kon genieten van sommige van de mooiste attracties van Europa. Maar ook was er gelegenheid om te 'speeddaten' met SP-Kamerleden in het reuzenrad en waren er politieke debatten.

politiek café politiek cafe 2 politiek cafe 3 krezip1

Krezip2 Rond 16:00 uur kwam iedereen geleidelijk weer terug op het Lowlands-terrein naast het pretpark. Daar gaf om half vijf de populaire band Krezip een spetterend optreden, waarna Jan Marijnissen voor de aanwezigen een inspirerende toespraak had. Klik deze link.

Jan Marijnissen
Jan Marijnissen

De dag werd uiteraard volledig in SP stijl afgesloten met het SP-lijflied "Een mens is meer", zoals gewoonlijk gezongen door Bob Fosko.
Bob Fosko

U bent hier