h

Carré Ja of Nee ( Vervolg 2 )

17 mei 2007

Carré Ja of Nee ( Vervolg 2 )

Woensdag 16 mei 2007 hebben we met zijn zessen enquêteformulieren opgehaald in de Kakert. Om 18,15 uur verzamelen bij Ben en aansluitend straat voor straat ophalen.

Het was wederom een hele klus. Opviel dat er veel mensen niet thuis waren. We hebben een driehonderd tal blaadjes in de bus geduwd waar mensen niet thuis waren. Waar we wel bewoners thuis aantroffen was de respons overweldigend.

De enquête is anoniem. Mensen die toch naam, adres en/of mailadres invullen krijgen later een beknopt verslag van de enquête Het aantal mensen wat hier op deze wijze om vraagt is zeer groot. We zullen hun gegevens uiteraard niet voor iets anders dan het geven van een verslag gebruiken. Het geeft aan dat voor veel mensen de uitslag interessant is. Het geeft ook aan dat het voor hen niet alleen het invullen van een paar vragen is, maar ook hoe dit zich verhoud tot het geheel.

Om met jassen en hesjes herkenbare groep SP-ers straat voor straat op te halen versterkt een groepsgevoel. Op diverse plekken werden we opgewacht. Direct na het aanbellen ging de voordeur open en was het ingevulde formulier al in de hand. Om samen straat voor straat te gaan was ook een stuk gezelliger.

Wat mij na de eerste ophaaldag ook opviel was dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van de laatste vraag: Welke opmerkingen wilt u ons over dit onderwerp verder meegeven? Geeft ons een hoop extra werk voor verwerking maar wil ook interpreteren als een maat van betrokkenheid.

Morgen, donderdag is het Hemelvaartsdag. Dan geen ophalen. Vrijdag gaan we verder.

WORDT VERVOLGD.

U bent hier