h

Carré Ja of Nee

24 mei 2007

Carré Ja of Nee

Caré doel en verwerking van enquéte
Maandag 21 mei 2007 werden er weer enquêtes opgehaald. Deze keer waren de wijken Achter de Haessen en het Klinkerkwartier aan de beurt. ’s Avonds tussen 18.00 uur en 21.00 uur was weer een horde van actieve SP’ers te aanschouwen. Het aantal van 10 ophalers leidde ertoe dat deze avond tot nu toe het meest productief was. Veel mensen hadden het formulier al bij de deur klaar liggen. Een aantal van 219 enquêteformulieren was het resultaat van weer een gezellige avond de wijk in.

Het weer zat, zoals tot nu toe nog altijd het geval is geweest, weer mee. Het was met ongeveer 23 graden broeierig warm. Na drie uurtjes flink doorlopen stond het zweet wel op de hoofden van de meeste deelnemers. Gelukkig zijn er mensen die je uitnodigen voor een kopje koffie en een goed gesprek, zodat je even een paar minuten van de benen af bent. Maar lang blijven zitten is er helaas niet bij, want dat was nu eenmaal niet waar we voor kwamen. De mensen hadden hier begrip voor en waren blij dat de SP, als enige partij, naar de mensen toegaat. Een werkwijze die de mensen aanspreekt en al jaren door de SP wordt toegepast.
Niet alleen met ophalen komen er formulieren binnen. Ook op de verschillende adressen in de wijken worden er meer en meer enquêtes in de bus gegooid. Veel mensen maken gebruik van de laatste vraag van deze enquête, om hun ervaringen met carré in het verleden te uitten. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken maar het geeft wel aan dat de inwoners van Schaesberg erg begaan zijn of waren met Carré.
Eerder deze week meldde we al dat het Limburgs Dagblad onze actie op hun website had gemeld. Maar daar is nu ook de landelijke SP website bijgekomen. Op http://www.spnet.nl/index.php?cookiecheck=1999 is een verslag met foto te vinden. Een mooie opsteker voor onze actie, omdat nu ook andere SP afdelingen een voorbeeld kunnen zien, van hoe de SP in Landgraaf te werk gaat.

U bent hier