h

Carré JA of NEE

19 mei 2007

Carré JA of NEE

Vrijdag 18 mei stonden we op de weekmarkt van Schaesberg. Hier kon men het formulier afgeven. 's Avonds was het weer ophalen van de enquêteformulieren, nu in Dormigerveld en een stukje Leenhof.


Terwijl bekend is dat we deur aan deur de formulieren ophalen hebben toch zo'n 130 mensen de moeite genomen om ons het enquêteformulier te komen brengen.

De caravan stond prominent aan de ingang van de markt, gezien vanuit de Hoofdstraat.

Iemand kwam met de auto, deed het raampje open, gaf het formulier en reed weer weg. Een wielrenner maakte even een tussenstop. Hij had het formulier onder zijn shirtje. Een oudere mevrouw zag ons staan, is met haar rollater weer terug naar huis gegaan om het formulier te halen. Zo zijn er vele verhalen te vertellen. De meesten gebruikten een bezoek aan de markt om de enquête af te geven.

De weergoden waren ons goed gezind. Het was zo'n 22 graden. We met veel mensen hebben we over de actie kunnen spreken. Veel van de reacties waren dat er eindelijk geluisterd wordt. Maar ook vonden verschillende mensen dat Schaesberg, als het op voorzieningen aankomt, er veel kariger afkomt dan andere wijken. Jammer, dit is niet goed voor een Landgraaf-gevoel.

Van 18 tot 21,00 uur waren we met 8 man druk om voornamelijk in het Dormigerveld de formulieren op te halen.

Opvallend was op het aantal plekken waar de deur niet werd opengedaan. Misschien al HePi vakantie?. Waar wel werd opengaan was de respons goed.

WORDT VERVOLGD.

U bent hier