h

Irak

30 april 2007

Irak


De SP is een publieksactie begonnen voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. Afdeling Landgraaf is uiteraard van de partij.
Zaterdag 28 april stonden we op het Raadhuisplein handtekeningen te verzamelen.

De Tweede Kamer wees een parlementair onderzoek af, dankzij een blokkade van coalitiepartijen CDA, CU en PvdA. Later dit voorjaar zal een soortgelijke stemming in de Eerste Kamer aan de orde komen. De handtekeningenactie is bedoeld ter ondersteuning van het pleidooi voor zo’n onderzoek dat de SP in de Eerste Kamer zal houden.

Het was zaterdag een warme dag. Kennelijk te warm om boodschappen te doen in een overdekt winkelcentrum. Zaterdag was één van de rustigste zaterdagen die we gezien hebben. Het aantal handtekeningen dat we die dag opgehaald hebben was uiteindelijk een kleine honderd.

Het verschil met de actie voor de mijnwerkerspensioenen was wel erg groot. Daar stond men soms in de rij om te tekenen en had men weet van de actie. Nu moest er veel uitleg gegeven worden. Regelmatig ontstonden boeiende discussies. Dit ging uiteindelijk ten koste van het aantal handtekeningen, maar het standpunt van de SP kwam wel duidelijker naar voren.

U bent hier