h

Joop Zoetemelk Classic. Het SP- wielerteam was uiteraard present

30 maart 2007

Joop Zoetemelk Classic. Het SP- wielerteam was uiteraard present

De naam Joop Zoetemelk Classic is gekozen in overleg met Joop, hij is erelid van Swift en verdient als grootste Nederlandse wielrenner een classic. Joop fietste in zijn jonge jaren zijn trainingsrondjes in het Groene Hart, speciaal rond Rijpwetering. Start en finish waren bij het clublokaal van de wielerclub Swift in Leiden. Dit is de club waar Joop Zoetemelk zijn wielercarrière startte.

Er konden twee afstanden gereden worden: 150 km en 75 km. De routes kwamen enigszins overeen met de Campina profronde. De Joop Zoetemelk Classic is echter korter. De korte route (75 km) volgde globaal de profroute tot Zoetermeer, stak dan over naar Gouda en volgde vervolgens globaal de profroute naar Leimuiden, boog af via stempelpost Rijpwetering, waar Joop Zoetemelk is geboren en getogen en waar een standbeeld van hem staat, naar Leiden. De lange versie ging bij Leimuiden verder, maar liet de lus naar Amstelveen van de profroute liggen en ging vlak langs deze route naar stempelpost Woerden. Daar werd de finish van de profroute gepasseerd en ging het via Boskoop weer terug naar Leiden.
Op de foto Joop Zoetemelk geflankeerd door Jeroen Zonneveld, lid deelraad Amsterdam en kandidaat 1e kamer en Fractielid Ben Rewinkel uit Landgraaf. Het SP wielerteam zal op 2 juni Landgraaf aandoen, waar Limburgs Mooiste gefietst wordt, met als startpunt het terrein van Megaland. We hopen dan natuurlijk op (SP-)aanmoediging langs de route

U bent hier