h

Inlegvel Oktober 2006

19 oktober 2006

Inlegvel Oktober 2006

Beste SP-er,
Nog maar vijf weken en dan mogen we weer naar de stembus. 22 november is het zo ver. De peilingen zien er hoopvol uit. De SP komt uit ergens tussen de 15 en de 24 zetels in de Tweede Kamer, wat een behoorlijke groei zou betekenen ten opzichte van het huidige aantal van 9 zetels. Maar in een periode van vijf weken kan ook nog een heleboel gebeuren en peilingen zeggen ook lang niet altijd alles. De partij heeft de afgelopen drieenhalf jaar keihard gewerkt in de oppositie voor het huidige vertrouwen en winst in de peilingen. Wat zou het een zonde zijn als de winst weer verloren gaat door de tweestrijd van PvdA en het CDA. Daarom moet de SP ook ‘de boer op’.

U heeft hem vast wel eens zien staan in het langsrijden op de Pasweg, de laatste aanwinst van onze afdeling: onze tomaatrode SPcaravan. Hij is niet te missen en wat ziet hij er prachtig uit. Hij is nog niet helemaal klaar maar het idee wordt al goed duidelijk. Het logo van de SP moet er nog op komen en hij moet nog gebruiksklaar worden gemaakt. De Boer OP

Gebruiksklaar worden gemaakt? Ja, U zult het bestuur en de raadsfractie van onze afdeling hier regelmatig mee zien bij weekmarkten. Het is onze bedoeling om nadrukkelijk aanwezig te zijn en vooral te luisteren naar wat mensen van ons verwachten in de politiek. Ook is het de bedoeling hiermee aanwezig te zijn bij diverse acties en evenementen in Landgraaf.

In de komende weken kunt u ons hier al mee in actie zien. De caravan zal op zaterdag 4 november voor het eerst in gebruik worden genomen bij Op de Kamp. Wij hopen dat hij dan helemaal gebruiksklaar is. Voor de verkiezingen kunt u ons en de caravan nog minstens vier andere keren bewonderen op de diverse weekmarkten in onze gemeente. Als klapper op de vuurpijl zal de caravan dan op zaterdag 18 november officieel gedoopt worden.

Maar om gedoopt te kunnen worden heb je natuurlijk wel een naam nodig. Het leek ons leuk om niet zelf een naam te bedenken, maar dit te doen door middel van een prijsvraag. De opdracht is eigenlijk heel simpel. Verzin een leuke en orginele naam voor onze rode sleurhut. De winnende naam en de winner van de prijsvraag zal op 18 november om 13.00 uur bekend worden gemaakt. Over hoe u hieraan mee kan doen en over de ‘beloning’ wordt u de komende tijd nog verder geinformeerd via onze website www.landgraaf.sp.nl . Ondertussen gaan wij alvast ‘de boer op’. Wij hopen u te kunnen begroeten bij de caravan.

Actie van de Fractie

De laatste raadsvergadering was er een van historisch korte duur. Van opening tot sluiting duurde deze vergadering slechts 15 minuten. Het loopt soms raar met het maken van de agenda voor de raadsvergaderingen. Meestal is de agenda vreselijk lang, een enkele keer, zoals deze, heb je amper tijd voor een kopje koffie. Toch is er op deze vergadering iets belangrijks gebeurd. In de voorbereidende commissievergadering had de SP fractie bezwaar gemaakt tegen de tekst van een manifest van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Onze twee belangrijkste bezwaren, een verdere liberalisering van markt voor huurhuizen én opschalen in grote gemeentes, heeft het college overgenomen.

De laatste dagen heeft de krant heel wat stukjes geschreven over zaken in en om Landgraaf. Zaterdagochtend 14 oktober is hierover overleg met de coalitie geweest. Voor alle duidelijkheid. Landgraaf gaat niet betalen aan een uitkijktoren op de steenberg, de Wilhelmina. Wél komt er een uitkijkpunt maar dat is opgenomen in de nieuwe aankleding van de top. Het te bouwen aantal woning staat onder druk. De verwachting is dat er in heel Parkstad nog maar tweeduizend woningen gebouwd mogen worden. Insteek van de SP was, is en blijft dat er hiervan minimaal dertig procent sociale woningbouw moet zijn. Los van de beloftes van woningverenigingen hebben we voor een onafhankelijk onderzoek hiernaar gevraagd.

SP Hulpdienst

Recht hebben is één, maar dat ook krijgen is twee. Het wordt door een woud aan regels en bureacratie voor veel mensen steeds moeilijker daadwerkelijk te krijgen waar ze recht op hebben. De SP organiseert daarom al sinds jaar en dag spreekuren voor mensen die zich ergens geen raad mee weten. U kunt hierbij denken aan het invullen van de belastingaangifte, een actieve bemiddeling in een conflict met de gemeente en nog veel meer zaken. Heeft u ook een probleem dat moet worden opgelost? Aarzel dan niet om een van onze hulpdienstmedewerkers te bellen!

Helaas is Rinus Fransen wegens ziekte momenteel niet inzetbaar. U kunt uiteraard wel bij onze overige hulpdienstmedewerkers terecht met uw vragen en problemen. Mocht u Rinus een hart onder de riem willen steken, of een bloemetje willen sturen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met zijn vrouw op het vermelde telefoonnummer.

U bent hier