h

Koffiekolom

6 april 2006

Koffiekolom

Paniek
Grote paniek gisteren en ook eergisteren in Landgraaf.
Het begon allemaal zaterdag met een mailtje van GBBL'er Rob Silvertand aan de gemeente.
Hij schrijft dat de raadsvergadering van volgende week verzet moet worden naar 18 april vijf uur ’s middags.

Paniek
Grote paniek gisteren en ook eer¬gisteren in Landgraaf.
Het begon allemaal zaterdag met een mailtje van GBBL'er Rob Silvertand aan de gemeente.
Hij schrijft dat de raadsvergadering van volgende week verzet moet worden naar 18 april vijf uur ’s middags. Reden: de verklaringen van goed gedrag voor de wethouders zijn dan pas beschikbaar.
Allemaal leuk en aardig, maar op 18 april begint een uur eerder de afscheidsreceptie van het huidige college. Een paar mensen hebben hierop eens flink gevloekt.

Paniek 2
“lk heb natuurlijk gezorgd dat ik maandag op het gemeentehuis was. Opeens riep de burgemeester me na dat de secretaris alarm had geslagen. Hij vroeg of we die datum niet konden verzetten of op zijn minst het tijdstip."Silvertand, gemeen als hij is, zei natuurlijk van niet. Die middag gaat Silvertand opnieuw, dit keer met de bedenkster van deze grap Jeanny Berg (SP), naar de burgemeester. Ze laten hem eerst een kwartier praten en mopperen. Daarna vroeg ik of hij het mailtje wel goed had gelezen.
Hij zei van wel. Maar had niet op de datum gelet. Hij zei dat ik een smeerlap ben en dat hij me terug zou pakken” gniffelt Silvertand.

Paniek 3
Hij kan er nog heerlijk van nagenieten. Berg en Silvertand maken de burgervader van Landgraaf hierop medeplichtig. Hij moest gisteren ook in het college net doen alsof hun afscheidsreceptie maar één uur zou duren. “Er zijn woorden gebruikt die niet voor de notulen geschikt zijn. Maar uiteindelijk vertelde Janssen dat het een 1-april grap was. En hij moest er van ons bij zeggen dat het een straf was voor al hun zonden uit het verleden, maar dat die met deze grap allemaal waren vergeven”, aldus Silvertand. Uiteindelijk konden de wethouders ook lachen om de ludieke actie van de nieuwe coalitie.
(Bron : Limburgsdagblad)

U bent hier