h

SPortieve en informatieve fietstocht.

13 februari 2006

SPortieve en informatieve fietstocht.

De SP Landgraaf organiseert een fietstocht met veel informatie onderweg én voor het goede doel.

Op het Raadhuisplein in Landgraaf start op 18 februari een door de SP georganiseerde fietstocht.
Om 12.00 uur wordt het startschot gegeven door het Tweede Kamerlid Mr. Jan de Wit. Voor deelname wordt een bedrag van € 2.-- gevraagd (meer mag uiteraard ook). De volledige opbrengt is voor de Landgraafse Voedselbank. De fietsroute gaat langs een aantal politiek interessante plekken binnen en buiten de gemeente en op de route zijn drie informatiestands.

De SP Landgraaf heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen naast de traditionele manieren van campagne voeren met affiches, folderen, op de markt staan etc. een nieuwe vorm toegevoegd. Een fietstocht met informatie én voor het goede doel. Een tocht waar het hele gezin aan kan deelnemen, lid van de SP of niet, maakt niet uit.

De route gaat langs een groot aantal plekken binnen en buiten de gemeente (én een stukje Duitsland), welke de laatste jaren en maanden politieke hot items zijn geweest en soms nog zijn. Op een drietal plekken zijn er met medewerking van de Stichting Behoud Mijnsteenberg en de Vereniging Stop AWACS Overlast en de deelnemersgroepen ORA, informatiestands ingericht. Op de routebeschrijving zelf wordt over diverse plekken informatie gegeven. Deze informatie kan gaan over politiek maar ook over historie.

Er kan tussen 12.00 en 13.00uur gestart worden. Het startschot wordt om 12.00uur gegeven door het bekende heerlens Tweede Kamerlid Jan de Wit.
Weer terug op het Raadhuisplein wacht de deelnemers een kop overheerlijke tomatensoep volgens traditioneel SP recept.

Een gedetailleerde beschrijving van de tocht krijgen de deelnemers bij de start . De route is 22 km lang en voert voor meer dan de helft door de natuur. Voor 75 % is de route geasfalteerd en voor het overige zijn het verharde paden. Er is één stevige klim in de route opgenomen. Deze is 150 meter lang, gemiddeld 9% steil en een piekje van 14%. Totaal aantal hoogtemeters is 150.

Recent kopte het Limburgs Dagblad nog dat de armoede in Landgraaf stijgt en dat er 30 inwoners per week een voedselpakket ontvangen en er nog eens 30 op de wachtlijst staan. De opbrengst van de tocht wordt voor 100% aangeboden aan de Voedselbank. Alle kosten neemt de SP Landgraaf zelf voor haar rekening.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Jeanny Berg, voorzitter, tel. 06 - 508 164 88 mcj.berglamers@home.nl
of
Ben Rewinkel, tel, 06 - 517 241 58 b.rewinkel@home.nl .

U bent hier