h

Bokkenrijders op de markt in Landgraaf.

24 februari 2006

Bokkenrijders op de markt in Landgraaf.

Gekleed in originele tijdgerechte pakjes en gewapend met tal van attributen brachten diverse leden van de SP hun boodschap op de markt in Landgraaf.

Ik kwam als eerste aan en kon mijn auto goed parkeren aan het begin van de markt. Ik werd meteen opgemerkt in mijn pakje en had gelijk respons. Ik draaide het raampje van mijn auto open en zette de muziek van Carboon flink hard aan, toen ik nog niemand van ons ontwaarde. Dat had succes want al snel schoof Marc ook bij mij binnen in de auto. Gezamenlijk hebben we toen nog een tijdje moeten wachten op onze lijsttrekker Jeanny. Ook zij ontving meteen open doekjes voor de manier waarop ze gekleed was als achttiende eeuwse dame. We hadden vrije keuze uit de stands op de markt. We hadden passende muziek bij ons in de vorm van de CD “de Bokkerijders” van de Limburgse groep Carboon en strijdliederen voor de campagne gelardeerd met carnavalsschlagers van de SP. Er werd verteld, dat we met meerdere politieke partijen op de markt actie zouden voeren, maar de rest schitterde door afwezigheid. Zo hadden we de markt voor ons alleen. Al snel schoof ook Frits aan, de man met de perfecte achterkant. Het waaide wel hard en het was fris, maar de zon scheen en dat vergoedde veel. Bovendien kregen Jeanny, Marc en ikzelf complimenten voor onze kostuums en toverden we een glimlach op de lippen van veel mensen. Er was van alles bij onze stand te doen. Je kon alternatief begroten en zo onze partij op de goede weg helpen als we straks bij de onderhandelingen worden betrokken en prioriteiten moeten stellen. Je kon de “bokkerijderseed” afleggen op de dode hand en met een Sambuca (40º) voor de liefhebbers van pittig of een Amaretto (28º) speciaal voor de dames, lekker zoet, met ons de duivel indrinken en goede voornemens maken. Ter herinnering kreeg je dan een officiële oorkonde aangereikt. Verder waren er ook nog andere zaken te geef, SP schuursponsjes, SP bierviltjes, folders en programma’s. De drank hielp goed tegen de frisse temperaturen. Bovendien was Frits druk in de weer om als altijd zijn prachtige achterkant aan de dames te verkopen en zo stemmen voor onze SP te winnen. Frits beschikt hiertoe over een onnoemelijke voorraad foto’s. Rien Geutjes van de VVD met echtgenote bezocht ook onze stand. Nam een programma mee en liep even later met het bierviltje rond zijn knoop zelfs pontificaal rond de markt voor ons reclame te maken. Een geste die door ons wel op prijs werd gesteld. De markt, hoewel niet meer zo druk bezocht als vroeger kende voor ons een gezellig verloop. We konden met tal van mensen contact maken. Alleen niet alles wat we ons hadden voorgenomen konden we gezien de omstandigheden uitvoeren. Toch vond ondergetekende het een geslaagde middag. Ik leer toch wel veel van deze zaken. Regelneef als je bent kun je niet alles van tevoren plannen. Je bent met alles in deze tijd van het jaar heel sterk afhankelijk van het weer en van het winkelend publiek. Toch ben ik tevreden omdat de voorbereiding heel erg goed was, je naar goede muziek kon luisteren en op een prettige manier contacten met mensen konden worden gelegd. De strakke draaiboeken zijn in deze situaties nu eenmaal niet hanteerbaar. Campagnevoeren is nu eenmaal iets anders, dan een onderneming besturen of herstructureren. De glimlach die we met deze actie in de gezichten van veel mensen mochten ontwaren, maakte het voor ons tot een geslaagde middag. Dus door met deze campagne en in anderhalve week de nog uitstaande adressen bezoeken.
Sjef Frins
markt1markt 2markt 3

U bent hier