h

SP Caravan

3 mei 2010

visitekaartje Emile Roemer grif van de hand

SP Landgraaf op het Raadhuisplein
Zaterdag, op de dag van de arbeid, stonden we op het Raadhuisplein en in het winkelcentrum om de 'visitekaartjes' van Emile Roemer uit de delen. Op een enkel pakje na ging de inhoud van een hele doos snel van de hand. Hier en daar lees je in de pers dat Emile Roemer onbekend is. In Landgaaf werd hij echter door veel mensen op de foto direct herkend.
Op de foto hierboven hebben we even een koffiepauze.

Lees verder
26 september 2009

Caravan-on-tour / 65 blijft 65


Zaterdagmiddag waren we voor de tweede keer op het Raadhuisplein om handtekeningen op te halen. Ook deze keer was een half woord voldoende. De bekendheid van deze actie is groot. Opvallend veel ouderen die solidair waren. Een politieagent stelde “ik word alweer gepopt. Toen ik begon kon ik er met 55 uit”. Maar ook opmerkingen van mensen die in de WAO zaten: “zie je een bouwvakker van 65 nog 5000 keer per dag bukken”of “in de thuiszorg haal je geen 65” kwamen veel voor. Een PvdA raadslid tekende niet, hij wil graag tot 67 blijven werken.

Lees verder
29 augustus 2009

'65 blijft 65' actie in Landgraaf van start


De landelijke actie ’65 blijft 65’ is ook in Landgraaf van start gegaan. Vanmiddag stonden we met onze caravan en stehtisch op het Raadhuisplein. Handtekeningen verzamelen was eenvoudig. Bijna iedereen wist al na een halve zin waarover het ging. Als deze regering zich eens onder de mensen zou begeven zouden ze weten dat voor de verhoging van de AOW leeftijd naar 67 geen draagvlak is. Niet bij jongeren, niet bij mensen van middelbare leeftijd maar zeker ook niet bij mensen die nu al een AOW ontvangen. Eén oudere mevrouw (59 jaar) melde zich per direct aan als nieuw lid.
We laten het in Landgraaf uiteraard niet bij deze ene actie.

Lees verder
28 juni 2009

caravan-on-tour


Zaterdag stonden we op ons inmiddels vertrouwd plekje op het Raadhuisplein. We hadden nog sponsjes over van de Europese verkiezingen en die gingen (met label) grif van de hand. De verkiezingen zijn weliswaar voorbij, maar het kan geen kwaad onze punten te herhalen.
We hadden deze keer geen gerichte actie. Misschien wel hierdoor hebben we veel gesprekken gevoerd met mensen die het winkelen even wilden onderbreken voor een gesprek over politieke onderwerpen die hen aan het hart liggen.

Lees verder
3 mei 2009

SP on tour

Op zaterdag j.l. was de SP weer aanwezig in winkelcentrum Op de Kamp. Wij waren van elf uur tot één uur aan de slag om flyers uit te delen. Gewapend met hesjes en goede wil werd het een mooie dag. In een kort tijdbestek werden 550 flyers uitgedeeld. De SP wil een nieuwe koers voor Nederland was de boodschap.

Lees verder
8 oktober 2008

caravan-on-tour

De ZO kranten zijn net een dag binnen en we zijn al begonnen met de eerste exemplaren te verspreiden. Honderden kranten gingen bij onze caravan-on-tour grif van de hand. De SP informeert via de ZO-krant – ook buiten verkiezingstijd – een aantal keer per jaar wat er speelt in binnen- en buitenland. Na twee eerdere edities lijkt het wel of deze krant al ingeburgerd is.

Lees verder
30 augustus 2008

Caravan – on – tour / ontslag gemeentesecretaris Schutgens

SP caravan
Na een vakantiepauze stonden we er weer. Met onze caravan op het Raadhuisplein. Deze keer niet met een actie maar met het normale campagnemateriaal. Hierdoor was er meer tijd voor een gesprek met diverse bezoekers van het winkelcentrum. Een variatie op buurten in de buurt. Verder hebben we natuurlijk tientallen kinderen blij mogen maken met een SP ballon.

Lees verder
5 juli 2008

SP-caravan on tour

caravan on tour Vandaag stond de SP weer met haar caravan op het Raadhuisplein. Deze maand werd bekend dat Jan Marijnissen vanwege gezondheidsredenen zijn functie als Tweede-Kamerlid neerlegde. Natuurlijk was het terugtreden een van de onderwerpen van gesprek van vanmiddag. Veel mensen gaven aan het jammer te vinden dat Marijnissen is teruggetreden, omdat hij zei waar het op stond en de taal van de gewone man sprak. Tegelijkertijd gaven ze wel aan zijn besluit te begrijpen omdat de gezondheid heel belangrijk is. Ook opvolger Agnes Kant kon op veel goedkeuring en vertrouwen rekenen.

Lees verder
31 mei 2008

SP-caravan on tour.

red de postbode
We waren weer te vinden op het Raadhuisplein. Centraal stond vandaag de actie “RED DE POSTBODE, maak van echt werk geen bijbaan, laat postbodes fluitend aan het werk gaan”. De honderden kaarten met brievenbusstickers gingen grif van de hand. Voor de geïnteresseerden was er ook nog de Tribune met achtergronden van deze actie. De reactie van de toevallig passerende postbode laat zich raden.

Lees verder
26 april 2008

SP-caravan on tour

SP caravan on tour
De weergoden waren ons vandaag welgezind. In een heerlijk voorjaarszonnetje hebben we op het raadhuisplein enkele pakken Tribunes uitgedeeld. Ze werden zo gretig afgenomen dat we er aan moeten denken meer te bestellen. Wat ook gretig van de hand ging waren de ballonnen voor de kinderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier